Sari la conținut

Copilăria » Prima amintire

  • de
evolutia-umana

Pot spune că am avut o copilărie frumoasă, chiar dacă pierdeam nopți întregi pentru a prinde un loc în față la coadă pentru a schimba o butelie, câteva găini vii sau pentru a cumpăra unul, două cartoane cu ouă.

Îmi aduc aminte că tata dorea cu tot dinadinsul să-mi prelungească perioada copilăriei fără griji. Atunci când a venit vremea să încep școala, la vârsta de șase ani, a încercat din răsputeri să obțină certificate medicale din care să rezulte că nu sunt destul de dezvoltat pentru a face față cerințelor școlii obligatorii.

M-a plimbat pe la medici, care făceau parte dintr-o comisie de examinare. Punctul culminant a fost la întrevederea cu un medic care mi-a pus tot felul de întrebări ciudate: „Care este diferența între pix și creion?”, „Care este diferența dintre bicicletă și motocicletă?”, „Ce animal este acesta?”, „Patrupedele au aripi?”, etc. Întrebarea care mi-a pus capac a fost: „Ce animal ești tu?”.

Îmi aduc aminte că această întrebare mi-a pus capac și m-a făcut să răbufnesc: „Animal ești tu, eu sunt OM!”. Cred că acesta a fost punctul culminant care mi-a hotărât soarta de a începe școala încă de la „frageda” vârstă de șase anișori, deoarece a fost ultima întrevedere cu membrii comisiei de evaluare!